Jaarverslag IWI 2008

Het jaarverslag is in vier delen opgebouwd. Allereerst wordt een beeld geschetst van de uitvoering in 2008 op basis van onderzoeksresultaten van de inspectie. Vervolgens wordt ingegaan op de sturing en beheersing van het uitvoeringsproces.

Onderzoeksdoel en vraagstelling

Het jaarverslag is een jaarlijks terugkerend wettelijk product van IWI. Voor 1 mei stelt de inspectie een oordeel op over de werking van het stelsel in 2008.

Samenvatting en conclusie

Het jaarverslag is in vier delen opgebouwd. Allereerst wordt een beeld geschetst van de uitvoering in 2008 op basis van onderzoeksresultaten van de inspectie. Vervolgens wordt ingegaan op de sturing en beheersing van het uitvoeringsproces. Behalve toezicht op de uitvoering in de SUWI-keten, houdt de inspectie ook toezicht op organisaties daarbuiten. Hierop wordt kort ingegaan. Als intermezzo volgen vijf interviews, waarin vertegenwoordigers van ketenpartijen en van andere bij het terrein van werk en inkomen betrokken organisaties aan het woord komen. Ten slotte word ingegaan op de bedrijfsvoering van de inspectie in het afgelopen jaar.