Kwaliteitsborging uitvoeringsproces (casus WW)

De inspectie heeft met het project ‘Kwaliteitsborging uitvoeringsproces (casus WW)’ een verkennende studie uitgevoerd naar drie belangrijke elementen in het kwaliteitsbeleid van het UWV.

Onderzoeksdoel en vraagstelling

De inspectie levert inzicht in de wijze waarop in het interne kwaliteitsbeleid van UWV het MCP en het DKP bijdragen aan het realiseren van de doelstellingen van de divisie Uitkeren, hoe de nieuw in te voeren kwaliteitsvisie (Vernieuwing) zich hiertoe verhoudt en in hoeverre de uitkomsten van de audits van AD UWV door het verantwoordelijke management worden gebruikt om het uitvoeringsproces te verbeteren. De uitvoering WW dient hierbij als casus.

Samenvatting en conclusie

De inspectie heeft met het project ‘Kwaliteitsborging uitvoeringsproces (casus WW)’ een verkennende studie uitgevoerd naar drie belangrijke elementen in het kwaliteitsbeleid van het UWV. Het gaat hierbij om het Minimum Controle Programma (MVP), het Dynamisch Kwaliteitsverbeterprogramma (DKP) en de afhandeling van aanbevelingen van de interne Accountantsdienst van UWV (AD UWV). De inspectie heeft hierbij ook aandacht besteed aan het nieuwe kwaliteitsmodel voor de uitkeringsverzorging dat binnen UWV is ontwikkeld. De verkennende studie richt zich op de bestaande en nieuwe uitwerking van de kwaliteitsborging in het uitvoeringsproces Werkloosheidswet (WW). Bron: Bibliotheek SZW