Monitor brugbanen, najaar 2008

De tijdelijke regeling brugbanen herbeoordeelden die per 1 maart 2008 van kracht is geworden, beoogt voor genoemde doelgroep gesubsidieerde banen (de zgn. brugbanen) te creëren.

Onderzoeksdoel en vraagstelling

Welke knelpunten doen zich voor bij het inzetten van het instrument brugbanen voor herbeoordeelden en in hoeverre zijn betrokkenen bekend en tevreden met het instrument? Welke herbeoordeelde cliënten lukt het wel of niet via deze regeling werk te vinden

Samenvatting en conclusie

De tijdelijke regeling brugbanen herbeoordeelden die per 1 maart 2008 van kracht is geworden, beoogt voor genoemde doelgroep gesubsidieerde banen (de zgn. brugbanen) te creëren. De regeling liep vooruit op een bredere toepassing van het instrument loonkostensubsidie in de regeling STAP met ingang van 1 januari Een onderzoek is opgezet met een eerste meting in september 2008 en een tweede meting in maart Doel van deze inhoudelijke monitor is het signaleren van verbeterpunten en bijdragen aan optimale inzet van het instrument brugbanen aan de arbeidsparticipatie van herbeoordeelden. In de rapportage wordt verslag gedaan van de eerste monitorronde in het najaar van De publicatie geeft eerst een korte schets van de regeling. Daarna wordt de uitwerking van onderzoeksvragen voor re-integratiebedrijven, werkgevers en cliënten beschreven. De empirische resultaten worden in drie afzonderlijke hoofdstukken behandeld. De publicatie is voorzien van een statistische bijlage.