Participatie in crisistijd

Met deze rapportage sluit de inspectie drie jaar onderzoek af naar de participatie van personen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Onderzoeksdoel en vraagstelling

Er zullen in 2010 twee rapportages worden opgesteld. De tweede rapportage is min of meer een voortzetting van de uitvoering van het programma Participatie zoals dat in 2008 is ingezet. Dat wil zeggen dat de nadruk ligt op de arbeids- en maatschappelijke parti-cipatie van mensen die al langer een uitkering hebben. Verder zal het belang van de werkgevers als verschaffers van arbeidsplaatsen aandacht krijgen.

Samenvatting en conclusie

Met deze rapportage sluit de inspectie drie jaar onderzoek af naar de participatie van personen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Onderzoek is gedaan naar wat UWV en gemeenten doen om mensen met een grote afstand te helpen bij het overbruggen van die afstand en in hoeverre zij daarin slagen. De inspectie verstaat in deze rapportage onder de groep mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt uitkeringsgerechtigden die langer dan drie jaar een WWB-uitkering of langer dan twee jaar een WW-uitkering ontvangen. Bron: Bibliotheek SZW.