De markt beweegt verder

Aanbieders op de re-integratiemarkt hebben het moeilijk. Ten opzichte van twee jaar geleden is hun aantal gedaald en de huidige aanbieders verwachten zowel een verdere krimp van hun markt als een verscherping van de concurrentie.

Onderzoeksdoel en vraagstelling

Welke actuele ontwikkelingen vinden plaats rond het aanbod van re-integratiediensten? Welke knelpunten worden daarbij gesignaleerd? Welke risico’s doen zich voor met betrekking tot de kwaliteit van de dienstverlening? Welke lessen kunnen worden getrokken gericht op het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening en het bevorderen van transparantie?

Samenvatting en conclusie

Aanbieders op de re-integratiemarkt hebben het moeilijk. Ten opzichte van twee jaar geleden is hun aantal gedaald en de huidige aanbieders verwachten zowel een verdere krimp van hun markt als een verscherping van de concurrentie. De moeizame situatie van re-integratiebedrijven komt vooral doordat cliënten minder makkelijk te bemiddelen zijn, mede als gevolg van de economische crisis. Ook doen opdrachtgevers steeds meer zelf, in plaats van diensten in te kopen op de markt. De resultaten sluiten aan bij een eerdere meting in