Estafette "Succesvolle aanpakken jeugdwerkloosheid"

Twee jaar was sprake van intensieve samenwerking die erop was gericht jongeren een kans te bieden op de arbeidsmarkt. Thans wordt de ondersteuning vanuit het Actieplan Jeugdwerkloosheid aan de dertig arbeidsmarktregio's beëindigd. In de brochure wordt teruggeblikt op twee jaar Actieplan en worden de succesvolle opbrengsten uitgelicht.

Onderzoeksdoel en vraagstelling

Doel is het verduurzamen van succesvolle aanpakken jeugdwerkloosheid. Welke elementen maken een project in kader van bestrijding jeugdwerkloosheid tot een succes, analyse van 30 projecten

Samenvatting en conclusie

Twee jaar was sprake van intensieve samenwerking die erop was gericht jongeren een kans te bieden op de arbeidsmarkt. Thans wordt de ondersteuning vanuit het Actieplan Jeugdwerkloosheid aan de dertig arbeidsmarktregio's beëindigd. In de brochure wordt teruggeblikt op twee jaar Actieplan en worden de succesvolle opbrengsten uitgelicht. Die succesvolle projecten zijn toegespitst op een zestal thema's: regionale samenwerking; aansluiting onderwijs/arbeidsmarkt; werkgeversdienstverlening; matchen vraag en aanbod; jongeren centraal én de aanpak van kwetsbare jongeren.