Samenwerken voor uitkeringsgerechtigden met gezondheidsproblemen

Uitkeringsgerechtigden met gezondheidsproblemen kunnen in een vicieuze cirkel van inactiviteit en (ervaren) gezondheidsproblemen terechtkomen. Een activerende dienstverlening vanuit de sector werk en inkomen én vanuit de gezondheidszorg kan die cirkel doorbreken.

Onderzoeksdoel en vraagstelling

Welke knelpunten en succesfactoren zijn er in de samenwerking tussen professionals in de sector W& I en de zorgsector, en in de regievoering door de professionals W&I ten aanzien van klanten die ook afhankelijk zijn van de zorgsector?

Samenvatting en conclusie

Uitkeringsgerechtigden met gezondheidsproblemen kunnen in een vicieuze cirkel van inactiviteit en (ervaren) gezondheidsproblemen terechtkomen. Een activerende dienstverlening vanuit de sector werk en inkomen én vanuit de gezondheidszorg kan die cirkel doorbreken. Daarbij is het wel van belang dat de professionals in deze sectoren hun dienstverlening onderling goed afstemmen. De inspectie onderzocht innovatieve manieren waarop professionals in de sectoren werk & inkomen en de gezondheidszorg samenwerken om uitkeringsgerechtigden met gezondheidsproblemen zo goed mogelijk te helpen bij het vergroten van hun kansen op de arbeidsmarkt. Professionals in de uitvoering beschouwen de onderzochte initiatieven op het gebied van samenwerking als voorlopers en 'best practices'. Bron: Bibliotheek SZW