Vervolgonderzoek risicobeheersing door UWV

In het voorjaar 2010 werd duidelijk dat het budget voor de re-integratie werklozen door UWV was overschreden. De minister heeft in zijn brief van 17 december 2010 het IWI-rapport ‘Risicobeheersing en re-integratiebudgetten UWV’ aan de Tweede Kamer aangeboden, en heeft de inspectie verzocht eind 2011 te rapporteren over de implementatie van de door UWV getroffen verbetermaatregelen naar aanleiding van de door hem onderschreven conclusies van IWI.

Onderzoeksdoel en vraagstelling

N.a.v. rapport Risico-beheersing en re-integratiebudgetten UWV heeft de minister IWI verzocht om onderzoek te doen naar de implementatie van de verbetermaatregelen door UWV en te rapporteren voor het eind van 2011.

Samenvatting en conclusie

In het voorjaar 2010 werd duidelijk dat het budget voor de re-integratie werklozen door UWV was overschreden. De minister heeft in zijn brief van 17 december 2010 het IWI-rapport ‘Risicobeheersing en re-integratiebudgetten UWV’ aan de Tweede Kamer aangeboden, en heeft de inspectie verzocht eind 2011 te rapporteren over de implementatie van de door UWV getroffen verbetermaatregelen naar aanleiding van de door hem onderschreven conclusies van IWI. Dit rapport is gebaseerd op het door de inspectie in 2011 bij UWV uitgevoerde vervolgonderzoek naar de verbetermaatregelen op het systeem van risicobeheersing. De inspectie is over de invoering van het nieuwe herbeoordelingsbeleid van oordeel dat UWV niet adequaat stuurt op de uitvoering van dit beleid als gevolg van vervuilde bestanden en daardoor vervuilde stuurinformatie. Het proces herbeoordelingen is nog niet op orde. UWV voorziet in de komende periode een schoning van de bestanden. In de interne verantwoordingsrapportages is herbeoordelingen inmiddels een vast thema. Bron: Bibliotheek SZW