Werkgeversbenaderingen van UWV gericht op het aannemen van ouderen

Werkgeversbenaderingen UWV gericht op ouderen – een rapport van SEOR, geeft de best practices van bedrijfsadviseurs UWV bij hun werkgeversbenaderingen voor ouderen.

Onderzoeksdoel en vraagstelling

Wat voor werkgeversbenaderingen worden gebruikt door (regionale) bedrijfsadviseurs en welke zijn in de ogen van de bedrijfsadviseurs succesvol? Wat zijn knelpunten voor een goede werkgeversbenadering? Wat is er nodig voor een optimale werkgeversbenadering?

Samenvatting en conclusie

Werkgeversbenaderingen UWV gericht op ouderen – een rapport van SEOR, geeft de best practices van bedrijfsadviseurs UWV bij hun werkgeversbenaderingen voor ouderen. De meerderheid van bedrijfsadviseurs heeft de ervaring dat het wervingsgedrag van werkgevers is te beïnvloeden wanneer het gaat om het aannemen van ouderen. Dit blijkt in het MKB sterker het geval te zijn dan bij grote bedrijven. Onder meer door de grotere mogelijkheden voor persoonlijk contact met de werkgever en daarmee voor de introductie van een oudere kandidaat. Hiermee kunnen mogelijke vooroordelen bij de werkgever worden doorbroken. Wel vereist dit goede acountvaardigheden bij bedrijfsadviseurs (adviseurs werkgeversdiensten). Bedrijfsadviseurs onderscheiden 5 best practices (routes) in de werkgeversbenadering, die sterk verschillen in arbeidsintensief karakter. Bron: UWV