Re-integratie van oudere werklozen

Netwerkbijeenkomsten zijn effectief voor oudere werklozen die klaar zijn voor de arbeidsmarkt. Omdat oudere werklozen veel intensiever naar werk moeten zoeken dan jongere werklozen, hebben zij ook baat bij interventies gericht op het verbeteren van hun zoekgrdrag.

Onderzoeksdoel en vraagstelling

UWV heeft onderzoeksbureau Regioplan verzocht een beknopt overzicht te leveren van onderzoeken waaruit blijkt welke instrumenten en dienstverleningsvormen bewezen (of aannemelijk) effectief zijn als het gaat om de re-integratie van oudere werklozen. Dit rapport geeft een beschrijving van relevante onderzoeken.

Samenvatting en conclusie

Netwerkbijeenkomsten zijn effectief voor oudere werklozen die klaar zijn voor de arbeidsmarkt. Omdat oudere werklozen veel intensiever naar werk moeten zoeken dan jongere werklozen, hebben zij ook baat bij interventies gericht op het verbeteren van hun zoekgrdrag. Deze bevindingen komen uit een beknopt literatuuronderzoek van door Regioplan Beleidsonderzoek in opdracht van Kenniscentrum UWV naar dienstverleningsvormen en instrumenten die bewezen of aannemelijk effectief zijn.