Synthesestudie beleidsdoorlichting integratiebeleid

Dit rapport gaat over het doelbereik, de doeltreffendheid en de doelmatigheid van het beleid van het ministerie van SZW gericht op integratie over de periode 2000-2015. Het betreft de beleidsdoorlichting van artikel 13 van de begroting van het ministerie van SZW.

Dit rapport is het resultaat van de verplichte beleidsdoorlichting van artikel 13 van de begroting van het ministerie van SZW en heeft betrekking op het beleid voor integratie en maatschappelijke samenhang. De algemene doelstelling van het beleidsartikel luidt: ‘De overheid bevordert de maatschappelijke samenhang en sociale stabiliteit door participatie en inburgering van iedereen met een migrantenachtergrond.

De beleidsdoorlichting gaat over het doelbereik, de doeltreffendheid en de doelmatigheid van het beleid gericht op integratie over de periode 2000-2015.

De beleidsdoorlichting heeft het karakter van een synthesestudie waarbij hoofdzakelijk gebruik is gemaakt van bevindingen uit eerdere onderzoeken over de werking van het integratiebeleid. Er is slechts in beperkte mate aanvullend kwalitatief onderzoek verricht.