Jaarrapport Integratie 2016

Het CBS publiceert tweejaarlijks een rapport dat de stand en ontwikkeling van de integratie van groepen met een migratieachtergrond in Nederland beschrijft. Dit betreft de editie van 2016.

Het CBS publiceert een tweejaarlijks rapport dat de stand en ontwikkeling van de integratie van groepen met een migratieachtergrond in Nederland beschrijft. Deze editie van het Jaarrapport  bevat, net zoals de vorige editie uit 2014 twee onderdelen.

Deel 1 geeft een beschrijving van de huidige (vooral sociaal-economische) positie van migranten in Nederland en van de ontwikkeling in het afgelopen decennium. Dit monitordeel bestaat uit figuren, diagrammen en tabellen die worden begeleid door een beknopte tekst. De onderwerpen die aan de orde komen, zijn: Bevolking, Onderwijs, Arbeid, Uitkeringen, Inkomen, Criminaliteit,  gezondheid en sociale en maatschappelijk participatie.

Deel 2 bestaat uit drie hoofdstukjes die een verdieping geven op een bepaald thema. Ook dit deel is beschrijvend van aard. In dit Jaarrapport komen de volgende thema’s aan de orde:

  • Herkomstgroepen in de flexibele schil van de arbeidsmarkt
  • Regionale vestiging en herkomst van recente Polen in Nederland
  • Eindtoets-scores van generatiegroepen in het basisonderwijs.